HartslagNu gaat oproepen aanpassen

Van oud naar nieuw.

De alarmering gaat nu in principe automatisch. Dit geeft tijdswinst, MAAR>>>>> in heel Noord-Brabant is het nog handmatig. Ook in Amsterdam en Limburg.

Men verwacht, dat bij Noord-Brabant de automatische alarmering half volgend jaar ingaat. Het kan dan wel zijn, dat hulpverleners terug worden geroepen als voldoende mensen akkoord hebben gegeven op de oproep. Men moet dus alert zijn op eigen gsm.

Bij een fout adres wordt ook een annulering uitgestuurd en komt er een nieuw adres, mocht dit uiteraard tijdens de melding bekend worden.

Ook wordt de alarmering anders.

Nu worden 30 mensen opgeroepen, waarvan 10 mensen naar het slachtoffer worden gestuurd en 20 personen naar AED’s. Gebleken is, dat de opkomst dan toch te laag is. Om voldoende mensen ter plaatse te hebben, zouden er 50 tot 100 mensen opgeroepen moeten worden. In het nieuwe systeem kan men namelijk aangeven, dat men gaat en zo weet de computer of er voldoende mensen aanwezig zijn. De computer zou dan daarna de mensen terug roepen.

Wat gaat men doen. Niet de cirkel [straal van 750 meter] wordt leidend maar het aantal mensen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bij een oproep van 100 mensen er vijf kunnen komen.

Dus geen minimale straal meer. Wel wordt een maximale straal gehanteerd, want anders wordt de zes-minuten zone natuurlijk niet meer gehaald. Het aantal mensen wordt dus leidend.

 

Geplaatst in Geen categorie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *